Hamsiköy sütlacı arda

Gerçek Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır?

Meşhur Hamsiköy Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye koyalım ocağın altını açalım.
  2. Süt kaynayana kadar başka bir tencerede pirinci 1 buçuk su bardağı su ile pişirelim.
  3. Lapalaşan pirinci kaynayan sütün içine ilave edelim ve özleşene kadar kaynatalım.
  4. Daha sonra şekeri ilave edip 2 dk. kadar daha kaynatalım.

Hamsiköy sütlacı farkı ne?

Hamsiköy sütlacının en büyük özelliği sadece pirinç ile pişirilmesi. İçine nişasta, pirinç unu gibi kıvam vericilerin konmamasıdır. Kısa süreli fırınlanıp, bol fındıkla yenmesidir. … Örneğin, sağılan süt kaynatılmadan, içine pirinç koyulur ve pirinçle birlikte yavaş yavaş pişer, hiç su eklenmez.

Nişaştasız sütlaç nasıl yapılır?

Nişastasız sütlaç yapımında; öncelikle yarım su bardağı pirinci iyice yıkayıp, orta boy derin bir tencere içine koyun. Pirincin üzerine 2 su bardağı su döküp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Kısık ateş üzerinde pirinçler suyunu çekip, iyice yumuşayana kadar, ara ara karıştırarak pişirin.

Orjinal sütlaç nasıl yapılır?

Orjinal Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci yıkayıp 2, 5 su bardağı suyla suyunu çekene kadar haşlayalım.
  2. Suyunu çektikten sonra 8 bardak sütü üzerine ekleyelim. …
  3. Kıvamı yoğunlaşınca şekerini ekleyelim ve şekeri eriyene kadar karıştıralım.
  4. Ve mutlu son, Sütlacımız hazırdır, kaselere koyalım ve soğumasını bekleyelim.

05-Feb-2016

Orjinal fırın sütlaç nasıl yapılır?

Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğuk süt ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. …
  2. Bol suda yıkadığınız pirinçleri; ayrı bir tencerede, 2 su bardağı suyu ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.
  3. Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin.
  4. Haşlanan pirinçleri ocaktan alın ve fazla suyu kaldıysa süzün.

Eski usul sütlaç nasıl yapılır?

Sütlaç Eski Usül Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce pirinçleri 2 çay bardağı su ile suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Ardından sütü ekleyip kaynatıyoruz . Arada karıştırın . Dibine yapışmasın.
  3. Kısık ateşte 20 dk pişiriyoruz. Sonra şekeri ilave edip 5 dk daha pişirip altını kapatıyoruz ve kaselere boşaltıyoruz. Afiyet olsun 🙂

15-Jul-2015

Sütlaç neden çöker?

Sütlaç yaparken pirinci önden uzun uzun yıkamayın. Bir sudan geçirin ya da hiç geçirmeden tencereye aktarın. Eğer çok fazla yıkarsanız pirincin kendi nişastası gidecektir ve tatlıyı yaparken kıvamının koyulaşmamasına neden olacaktır.