Asansör sarım açısı hesabı

Asansör karşı ağırlık hesabı nasıl yapılır?

Asansör Ağırlığı Nedir

  1. Asansör Ağırlığı, kabini denge tutmak için kullanılan kütledir. …
  2. Karşı Ağırlık =Kabin Ağırlığı + (Katsayı x Asansör Taşıma Kapasitesi)
  3. Yukarıdaki bağıntıdan da anlaşılacağı gibi kabin yüzde 50 oranında dolu olduğu zaman karşı ağırlık (denge ağırlığı) ve kabin tam olarak dengededir.

Asansör trafik hesabı nedir?

Asansör Yönetmeliğinde trafik hesabı, “bina şekil ve ihtiyaçlarına göre asansör (kabin) adet, hız, kapasite kumanda ve kullanım şekillerini en ekonomik biçimde tespit eden hesap tarzıdır” şeklinde tanımlanmakta ve hesap sonucu kabin adedi ve kapasitesine uygun asansörlerin binalara tesis edilmesi hükümleri …

Asansör halatı ne zaman değişir?

Yağlama periyodu atmosfer ve sıcaklık şartları, halat tipi, halat hızı, havalandırma durumu ve asansör servis şekli gibi birçok faktöre bağlıdır. Bu güne kadar yapılan muayene sonuçları, halatların ortalama yoğun trafikli yerlerde 6-8 ayda normal trafikli yerlerde 12-24 ayda bir yağlanması gerektiğini göstermiştir.

Tırmanan asansör nedir?

Eğimli (Tırmanan) Asansör, insan ve yük taşımasında kullanılacak asansörlerin 90 dereceden farklı konumda çalıştırıldığı asansör tesisleridir. Eğimli binalarda, açık alanda dik yamaçlarda kullanılan eğimli asansörlerde konvansiyonel asansörlere oranla daha fazla alan ve özel donanım gerekmektedir.

Asansör karşı ağırlık nedir?

Dengeleme Ağırlığı (Karşı Ağırlık): Asansör tahrik kasnağı ile askı halatları arasındaki çekiş gücünü temin eden ve kabinin ağırlığının dengelenmesi için bir dizi ağırlıktan oluşan bir bileşen. Kabindeki yükün oranı genelde nominal yükün %50'si olarak alınır.

Asansör denge ağırlığı nedir?

Asansör Ağırlığı, ( asansör denge ağırlığı ) kabini denge tutmak için kullanılan ağırlık malzemesidir.. Asansör kabinine bağlı olan çelik halatlar, tahrik mekanizmasındaki kasnaktan geçerek karşı ağırlık şasesine bağlanır.

Asansör trafik hesabını kim yapar?

Tebliğe göre; yeni binalar için asansör yaptırıcısı veya bina sorumlusu tarafından yetkili mühendislere trafik hesabının yaptırılması ve asansör sayısın belirlenmesi gerekiyor.