Yeşil mercimekli kabak yemeği

Tencereye sıvı yağı koyun soğanı küp küp doğrayıp kavurun. Salçaları baharatları ve tuzu koyun doğradığınız kabakları da ilave edin. 10 dakika bu şekilde kavurun. Haşladığınız yeşil mercimeği süzüp kabaklara ilave edip karıştırın en son dereotunu da doğrayıp içine katın ve kabaklar pişince ocaktan alın.13 Apr 2015

Ekşili mercimekli kabak nasıl yapılır?

Çiğ salça kokusu gidince, küçük küpler halinde doğradığımız kabak eklenir kavrulur, hemen ardından mercimek eklenir karıştırılır. Malzemelerin üzerini biraz geçecek kadar su eklenir. Ezilmiş sarımsak, baharatlar, limon suyu ve tuzu da eklenerek kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Kabak tan ne yapılır?

Sebzelerin En Sevileni Kabakla Sofranızı Donatmanızı Sağlayacak 23 Farklı Tarif

  1. Kabaklama Tarifi.
  2. Börek Tadında Mücver Tarifi.
  3. Fırında Sütlü Kabak Tarifi.
  4. Kabaklı Falafel Tarifi.
  5. Fırında Kıymalı Kabak Tarifi.
  6. Kabaklı Milföy Çanakları Tarifi.
  7. Lor Köftesi Tarifi.
  8. Sebzeli Kek Tarifi.

Kabak ile ne yemek yapabilirim?

Kabak Yemekleri – Kolay ve Pratik Yüzlerce Kabak Yemeği

  • Kabak Çintmesi.
  • Domatesli Kabak Yemeği.
  • Fırında Kabak Dizme.
  • Kabak Sıyırma.
  • Yunan Usulü Kabak Kızartması
  • Kabak Spagetti.
  • Kabak Balığı
  • Katıklı Dolma.

Ekşili Kabak tarifi nasıl yapılır?

Ekşili Kabak (Adana Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce yeşil mercimeğimizi ıslayalım. …
  2. Soğanlarımızı küp küp tencereye doğrayıp koyalım. …
  3. Salçamızı ekleyelim. …
  4. Yıkayıp, soyup ve kuşbaşı doğradığımız kabaklarımızı tencereye koyalım. bir iki tür çevirerek kavuralım.
  5. Islanarak şişmiş olan mercimeğimizi süzelim.

Kabaklama hangi kabaktan yapılır?

Kabaklama, Gaziantep yöresinde kış mevsiminde kış kabağı ile hazırlanan acılı ekşili, bir tencere yemeğidir. Fakat, yaz mevsiminde taze kabağın bol olduğu dönemde de taze kabakla yapılabilir.

Ekşili Kabak yanına ne yapılır?

Diye düşünenler için tavsiyelerimiz şöyle:

  • Yayla çorbası
  • Makarna salatası
  • Rus salatası
  • Çıtır tavuk.
  • Köfte.
  • Havuç tarator (Sarımsak, rendelenmiş havuç ve yoğurt ile yapılır.)
  • Fırında tavuk baget (Bol baharatlısından!)
  • Sodalı börek (Dilerseniz harcını kıyma veya patates ile zenginleştirebilirsiniz.)

Yeşil kabak buzlukta nasıl saklanır?

Kabakları soyup dilim dilim kesiyorsunuz. Yemeklik olarak poşetliyip dondurucuya atıyoruz. Ben genelde fazla kalın kabaklar bozulmasın diye atıyorum. Dondurucuya kabak çorbası da yemeklerde kullanacağınız zaman dondurucudan çıkardığım zaman kullanırım ki kabak sulanmasın.