Özel sektörde süt izni

Özel sektörde süt izninin süresi, 4857 sayılı İş Kanunu'na göre belirlenmiştir. Analık izni biten ve çalışmaya başlayan kadın işçi, günde 1.5 saat olan süt iznini bebeği 1 yaşına basana kadar kullanabilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler.

Süt izni kaç güne denk gelir?

657 sayılı devlet memurları kanunu, 104. maddesinde der ki: "kadın memura doğum yapmasından önce 3 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 6 hafta müddetle izin verilir. bu süreden sonra 6 ay süreyle günde bir buçuk saat süt izni verilir."

Annelik süt izni ne kadar?

Kadın çalışan, doğum sonrasında analık izni süresinin bitme tarihinden itibaren de ilk altı aylık sürede günde üç saat süre, ikinci altı aylık sürede ise günde bir buçuk saat süreli bir süt izni verilir.

Süt izni parasını kim öder?

Süt iznini kullanmayan kadın işçi, parasını talep edebilir. İşveren, süt izninin kullanılmaması halinde bu sürelere karşılık gelen ücreti yüzde 50 zamlı ödemek zorunda. İş Kanunu'na göre, kadın çalışanların doğumdan önce ve sonra sekizer haftadan toplam 15 hafta analık izni hakları bulunuyor.

Süt izni kimlere verilir?

Emzirme izni kamu veya özel sektörde, sigortalı olarak çalışan tüm kadınlara verilen haktır. Hamile kadınlar doğumdan önce 8 hafta, doğumdan sonra 8 hafta doğum iznine ayrılır. … Daha sonra bu izin bittikten sonra süt iznine başlanır.

2021 süt izni kaç gün?

– 4857 sayılı İş Kanunu madde 74 düzenlemesine göre kadın çalışanın 1 yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için gün içerisinde toplam 1,5 saatlik süt izin süresi verilir. Verilen 1,5 saat emzirme süresini, gün içerisinde parça parça kullanılır veya hangi saatlerde kullanılacağını kadın çalışan belirler.

Süt izni olan anne kaç saat çalışır?

Analık izni biten ve çalışmaya başlayan kadın işçi, günde 1.5 saat olan süt iznini bebeği 1 yaşına basana kadar kullanabilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler.

Süt izni maaştan kesilir mi?

Emzirme izni kullanılması durumunda işveren işçinin ücretinden kesinti yapamaz. Emzirme izni ücretli olarak kullandırılması gereken bir izindir.