Tefsir etmek ne demek

TDK'ya göre tefsir etmek yorumlamak anlamına gelmektedir. Kuran-ı Kerim'in iyi bir şekilde anlaşılması için tefsir edilmesi gerekmektedir. Ayetlerin açıklanması için tefsir edilmekte ve tefsir işlemi eksiksiz bir şekilde yapılmalıdır.08-Apr-2020

Tefsir nedir kısaca din?

Tefsir (Arapça: علم التفسير; İlm-il Tefsir), İslam dini terimidir. 'el-Fesr' masdarından tef'il babında yorumlamak, açıklamak manalarına gelen bir kelimedir. Eş değer bir kelime "te'vil"dir (yorum). Kur'an ayetlerinin açıklanmasına dair dalıdır.

Kuranı tefsir etmek ne demek?

Kur'an-ı Kerim'in surelerini açıklayarak görüş ileri sürmek ve bunları yazmak ya da yorumlamak. Görüldüğü üzere genel olarak yorumlama anlamı eşliğinde tefsir kelimesi Türkçede karşılık buluyor. Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in surelerini açıklayan eserler içinde bu kelime kullanılmaktadır.

Tefsir nedir nasıl yapılır?

Allah'ın (c.c.) muradını, beşerin idraki oranında ortaya koymaya çalışan tefsir; Kur'an-ı Kerim'in anlaşılmasını hedefleyen ve bununla ilgili yöntem ve teknikleri ortaya koyan ilim dalıdır. Tefsir, Kur'an-ı Kerim'i sistematik bir şekilde yorumlayarak diğer dinî ilimlere kaynaklık etmektedir.

Tefsir ederim ne demek?

Yorumlamak, anlamlandırmak. Ben evvela bu duayı ve bu sözleri pek kalpsizce tefsir ettim. To comment yorumlamak.

Dirayet tefsirleri nelerdir?

Geçmişten günümüze meşhur rivâyet müfessirleri arasında Taberî, Semerkandî, Salebî, Beğavî, Endülüsî, İbn Kesir, Seâlibi, Süyûtî sayılabilir. Dirayet tefsirinde de, Fahreddin Razi, Beydâvî, Nesefi, Hazin; Ebu Hayyan, Neysabûrî, İmâdi, İsfehânî, Zemahşerî'nin eserleri zikredilebilir.

Tefsir çeşitleri nelerdir?

Tefsir ilmi, genel olarak rivâyet ve dirâyet tefsirleri olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bunlarla birlikte zamanla daha çok dirâyet tefsirinin alt kolları olan mezhebî, işârî, fıkhî, içtimâî ve ilmî tefsir gibi ekoller ortaya çıkmıştır.

Tefsir usulünün amacı nedir?

Kur'ân lafızlarını manaya delaleti yönüyle ele alıp inceleyen tefsir ilmi, tarih boyunca Allah'ın (c.c.) muradına karşılık gelen bu zengin muhtevayı muhatapların idrakine sunmayı gaye edinmiştir.