Sle hastalığı ölümcülmüdür

Son yıllarda Selena Gomez'in hastalığı olarak bilinen SLE yani Lupus hastalığı bağışıklık sisteminin çökmesiyle ortaya çıkan ve ölümcül tehlikesi olan bir hastalıktır.Nov 26, 2018

SLE ilerlerse ne olur?

Lupus hastalığı tedavi edilmezse cildi ve vücutta yer alan diğer hayati organları önemli ölçüde etkileyebilir. Özellikle hastalık tedavisini gecikmesi durumunda ciltte kelebek benzeri kızarıklıklar ortaya çıkar. Buda cildin kurumasına ve dökülmesine sebep olur. Cilt ayrıca lupus hastalığı ile birlikte kabarır.

Lupus öldürür mü?

Necati Çakır, bağışıklık sisteminin çevre doku ve organlara saldırması olarak açıklanan lupusun, kadınlarda daha fazla görüldüğünü söyledi. Dr.Çakır: "Hastalık nedeniyle beyin, kalp,damar ve böbrekler, hastanın hayatını etkileyecek, hatta uygun tedavi edilmezse ölüme yol açabilecek kadar şiddetli hasar görebilir" dedi.

SLE hastalığının en belirgin semptomu nedir?

Belirtiler arasında eklem şişliği ve katılığı, kas ağrısı, kansızlık, kolay morarma, baş ağrısı, nöbetler ve göğüs ağrısı olabilir. SLE'li çocukların çoğunda bir dereceye kadar böbrek tutulumu olur ve bu tutulum, hastalığın uzun dönemli sonucunu belirleyen başlıca faktördür.

Lupus hastalığı tehlikeli mi?

Bağışıklık sistemini etkileyen bir hastalık olan lupus hastalığı, bazı hastalarda hayati organları etkileyerek fonksiyonlarını bozabildiği için ölümcül risk taşıyabilmektedir.

Lupus hastalığı tamamen geçer mi?

Lupus hastalığı tamamen ortadan kalkmayan ancak alevlenen ve sönen, belli dönemlerde ilaçlarla yatıştırılması gereken bir hastalıktır. Tanı konduğunda çoğu hastada yorgunluk, ateş ve kilo kaybı gibi yakınmalar görülür .

SLE nasıl bir hastalıktır?

Sistemik lupus eritrematozus (SLE) veya kısaca lupus; bağışıklık sisteminin vücuda ait bazı maddeleri yabancı olarak algılaması sonucu vücut genelinde, hemen her sistemi etkileyebilen, kronik iltihabi reaksiyon başlatması durumudur.

Lupus hastalığı kimlerde olur?

Yaş: Lupus her yaştan insanı etkilese de, en sık 15 ve 45 yaş arasındaki kadınlarda görülür. Irk: Lupus, Afrikalı-Amerikalılar, İspanyollar ve Asyalılarda daha yaygındır. Genetik: Ailesinde lupus hastalığı bulunması riski arttıran faktörlerden biridir.