Okul korkusu nasıl çözülür

Çocuk desteklenmeli, okula birlikte gidilmeli ve içeri girilmelidir. Orada onu beklemek ve buna belirli bir süre devam etmek çocuğun okul fobisini yenmesine yardımcı olur. Bu süreçte ebeveynin çocuğunu takdir etmeyi, okula gittiği için onu onurlandırarak ödüllendirmeyi ihmal etmemesi gerekir.Oct 30, 2015

Okul korkusu yaşayan çocuğa nasıl davranmalı?

Bu durumlarda çocuğunuza karşı anlayışlı olun. Korkularını bastıran ya da korkularına alaycı şekilde yaklaşan bir tavır içinde olmayın. Ayrıca öğretmen ya da okulla korkutmak, fobi yaşamasına neden olacağı için bu gibi tavırlardan kaçının.

Okul fobisi ne kadar sürer?

Okul korkusu nedir? Okul korkusu çocuğun çeşitli nedenlerle 3 günden daha fazla süre okula gitmek istememesi, gitmeden önce çok söylenmesi, okula gittiğinde de eve gitmek için çok ısrarcı olması durumudur. Bu durum 1-2 hafta da sürebilir.

Korkusu olan çocuğa nasıl davranmalıyız?

Sarılmak, sırtını okşamak gibi fiziksel temaslar çocuğu oldukça rahatlatacaktır. Sakin bir ses tonu kullanarak korktuğunu anladığınızı gösterebilirsiniz. Çocuğun anlaşıldığını hissetmesi kendini ifade etme isteğini de arttıracaktır. Korkusu olan çocuğa 'ağlama', 'geçer' ya da 'korkma' demek fayda etmez.”

Okul korkusu nasıl oluşur?

Anne ve babanın çocukla olan ilişkisinin aşırı bağımlı olması okul korkusunun nedenlerinden biridir. Çocuğun sürekli endişe duyan bir aile içinde yaşaması, her istediğinin yapılması ve sürekli huzursuz bir aile düzeninde yaşaması okul korkusuna sebep olan başlıca nedenlerdir.

Çocuğumun okul korkusu nasıl yenilir?

6 Adımda Çocuğunuzun Okul Korkusunu Yenmenin Kolay Yolları

  1. 1.Onu Anladığınızı Gösterin; Empati Kurun. …
  2. 2.Okula Gitmek Zorunda Olduğunu Belirtin. …
  3. 3.Öğretmenini Bilgilendirin, Tedbirli Olun. …
  4. 4.Okulun Sosyal Yönünü Ortaya Çıkarın. …
  5. 5.Şikâyetlerine Kulak Verin, İhmal Etmeyin. …
  6. 6.Profesyonel Destek Alın; Oyun Ablası Seçin.

Okula gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı?

Okula isteksiz giden çocuğa nasıl yaklaşılmalı?

  1. •Okul alışverişini birlikte yapın. …
  2. •Daha kolay uyum sağlaması için ilk gün yanında olmaya çalışın. …
  3. •Endişelerini, duygularını ifade etmesine izin verin. …
  4. •Öğretmenlerinden yardım alın. …
  5. •Okulda keyif aldığı aktiviteleri anlatmasını sağlayın.

Okulda çocuğun sosyalleşmesi için ne yapmalı?

Çocuğun ilgi ve yeteneğine göre boş zaman etkinlikleri yaratılmalı. Spor aktiviteler, müzik ve enstürman çalma, kitap okuma, doğayı tanıma, resim yapma gibi etkinlikler bir yandan çocuğun sosyalleşmesini sağlarken bir yandan da fiziksel, bilişsel ve duygusal gelişimini de destekleyecektir.