Manisa lalesi hakkında bilgi

Nisan ve mayıs aylarında açtığı gözlemlenen Manisa Lalesi, Spil Dağı'nda kendi halinde yabani olarak yetişen bir çiçek türüdür. Güneşte ve hafif gölgelik koşullarda büyür. Çiçekleri beyaz, pembe, kırmızı, koyu ve açık mavi olabilir. Renkleriyle baharda dağlara ayrı bir güzellik katar.Mar 9, 2020

Manisa Lalesine ne denir?

Anemon.

Manisa Lalesi nasıl yetiştirilir?

Yetiştirilmek istenirse; soğanları ilkbahar veya sonbaharda, 5 cm derinlikte, 10 cm mesafelerde dikilmelidir. En çok bir düğün çiçeği ailesinden olan "anemon" ile karıştırılıyor. Oysa anemon makilik alanlarda (ova gibi alçak yerlerde) yetişirken Manisa Lalesi daha yükseklerde (dağlarda) yetişiyor.

Manisa Lalesi ne zaman açar?

şubat ve eylül ayları arasında çiçek açar. çiçekleri beyaz, pembe, kırmızı, koyu ve açık mavi olabilir.

Dağ Lalesine ne ad verilir?

Düğün çiçeğigillerden olan dağ lalesinin Latince adı ise "anemone vulgaris" dir. Taçlı dağ lalesi olarak bilinen türü Türkiye' de Akdeniz ve Güney ege bölgesinde ve kıyı kesimlerinde doğal bir şekilde yetişmektedir.

Dag lalesi ne denir?

L. Taçlı dağ lalesi ya da taçlı anemon (Anemone coronaria), düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) nemli topraklar, yarı güneşli ya da güneşli yerlerde yaşayan çok yıllık otsu bir bitki türü. Şubat-Mayıs aylarında çiçek açan bitkinin boyu 15–45 cm civarındadır. Yaprakları parçalı çiçekleri kırmızı, pembe, veya mordur.

Lale soğanı ne zaman ve nasıl dikilir?

Lale soğanları çeşitlere göre Eylül ile birlikte Mart ayının ilk haftasına kadar dikebilirsiniz. Lale Soğanı Nasıl Dikilir? Lale soğanı çukurlarını veya kanalını mümkünse 10-15 gün önceden açmanız ve dikime geçmeden önce sulamanız önerilir.

Lale soğanı her yıl açar mı?

Lale bitkisi yılda bir defa, mart veya nisanda çiçek açar. Soğanlı bitkilerdendir. … Bahçe ve balkonda lale yetiştirilmesi, bakımı