Karamel soslu kek

Karamel sosla neler yapilir?

İdeal kıvamı, yoğun karamel lezzeti ile dayanılmaz olan Karamel Sos'u her türlü kek, pasta, sütlü tatlı, krep ve dondurmaları süslemek için kullanabilir, tatlılarınızı taçlandırabilirsiniz.

Karamel sosu nasıl yapılır?

İlk olarak orta boy geniş ve hafifçe derin bir tencere içine 1 buçuk çay bardağı toz şeker koyun. Ocağın orta gözünde kısık ateş üzerinde şeker tamamen kahve rengi ve sıvı hale gelene kadar bekletin. Yani şeker tamamen eriyecek. Daha sonra tamamen sıvılaşan şekerin üzerine yarım su bardağı su dökün.

Karamel nasıl yapılır evde kremasız?

Kremasız Lezzetli Karamel Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük ve biraz derin bir tencere sudan geçirilirp ıslatıyoruz.
  2. Üzerine şeker ilave edilir kısık ateşte arada tahta bir kaşıkla karıştırarak şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar hafif kahverengi gibi olunca üzerine yağ ilave edilir.
  3. 1- 2 dakika karıştırılır.

Hazır karamel sos nasıl hazırlanır?

Şeker, çevresinden erimeye başladığında ateşi biraz kısıyoruz ve tavayı sallayarak tamamen erimesini sağlıyoruz. İçerisine tereyağ (margarin de olur) ekleyip çırpma teliyle çırpıyoruz. Ardından kremayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Topaklanır gibi olsa da karıştırdıkça iyice eriyip pürüzsüzleşecektir.

Karamel şurubu nerelerde kullanılır?

Karamel şurubu pek çok şeyde kullanılmaktadır. Özellikle renkli tatlı kahvelerde süsleme amaçlı olarak karamel şurubu kullanılmaktadır. Dondurma süslemelerinde de yine karamel şurubundan yararlanılır. Karamel şurubunun bir diğer işe yaradığı nokta ise tatlı kokteyllerinin üzerine ilave edilmesidir.

Karamel sos ne kadar dayanır?

Karamel sos da durdukça yoğunlaştığı için pişirilirken kıvamı oldukça akışkan olmalıdır. Buzdolabında 1-1,5 hafta kadar hava almayacak kaplar içinde saklanabilir. İster donuk halde istenirse de benmari içinde ya da mikrodalgada ısıtılarak tekrar akışkan hale getirilebilir.

Tavada karamel nasıl yapılır?

Şekeri yayvan bir tavaya koyun ve ocağı kısık ateşe alarak şekerin erimesini beklemeye başlayın. Şeker eridikçe önce şeffaflaşacak ardından karamelize olmaya başlayacaktır. Bu noktada karıştırmayın ve şekerin eriyerek karamel rengini almasını bekleyin.