Isırgan suyu faydaları

Taze ısırgan otu nasıl tüketilir?

Sıcak suya ısırgan otu ilave edilerek kaynatılır. Daha sonra demlendirilir. En fazla 10 dakika demlendirilir. Daha fazla demlendirilmesi çayın acı olmasına neden olur.

Isırgan otu suyu nasıl içilir?

ISIRGAN OTU ÇAYI NAZIR HAZIRLANIR? Kurutulmuş ısırgan otundan bir yemek kaşığı alarak kaynayan suya atın ve ocağın altını kapatın. 10 dakika demlenmeye bırakın. Fincana süzdükten sonra içebilirsiniz.

Isırgan otu iltihap söker mi?

Isırgan otundan, özellikleri nedeniyle, mukoza sağlamlaştırıcı, idrar söktürücü, güçlendirici, anti-alerjen, kan temizleyici ve iltihap giderici olarak yararlanılıyor.

Isırgan otu suyu nasıl yapılır?

Doğal ortamda yetişmiş büyükçe bir demet ısırgan otu, akan suyun altında iyice yıkanır. Süzdükten sonra kaynamakta olan 1-2 litre suyun içine elle parçalanarak atılır. Beş dakika kadar kaynamaya bırakılır. Ardından altı kapatılarak demlenmesi beklenir.

Taze ısırgan otu nasıl pişirilir?

Tavaya iki – üç yemek kaşığı sıvı yağ konulur. İncecik doğranan soğanlar ve sarımsaklar eklenir. Pembeleşen soğanlara haşlanmış ısırganlar ilave edilerek bir iki defa çevrilir ve altı kapatılmadan üzerine tuz ve kırmızıbiber veya pul biber eklenir. Isırgan Otu Kavurması sıcak olarak servis edilir.

Isırgan otuna ne iyi gelir?

Sadece karbonat ve su kullanarak, macun yapıp döküntüye sür. Macunun için soğuk su kullan. Macun, kaşıntıyı, iltihabı ve yanma hissini biraz hafifletebilir. Daha fazla tahriş olmasını engellemek için tedavileri etkilenen bölgeye hafifçe dokunarak yap.

Isırgan otu suyu içilir mi?

Bir tatlı kaşığı kadar ince kıyılmış ısırgan otu bir su bardağı kaynar suyun içine atılarak 5 – 10 dakika haşlanır. Kokusu çıkan ısırgan otu süzülür ve 5 dakika dinlendirildikten sonra içilebilir. Günde 2 ya da 3 bardak taze demlenmiş ısırgan otu çayı içilebilir.