Hurma nasıl yapılır

Hurma Tatlısı nasıl yap?

Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika kadar pişirdiğiniz şerbete limon suyunu katıp 2-3 dakika sonra ocaktan alın.

Hurma kavurması nasıl yapılır?

Nefis Hurma Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Hurmaları resimdeki gibi küçük küçük doğrayalım, tereyağını tavada erittikten sonra doğradığımız . Hurmaları tavaya koyarak kavuralım, (üzerine kaşar peyniri koyuncada çok güzel oluyor) ve sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Hurmayla ne yapabilirim?

Birbirinden leziz 36 farklı hurmalı tarifi sizler için derledik!

  1. Hurmalı Rulo Pasta. Bir de hurmalı pasta deneyelim hem de unsuzundan diyorsanız… …
  2. Hurmalı Brownie. Pişirmekle uğraşmaya hiç gerek yok diyenler buraya! …
  3. 3. Karamel Hurma. …
  4. Hurmalı Kek. …
  5. Hurmalı Atıştırmalıklar. …
  6. Hurma Bar. …
  7. 7. Hurmalı Toplar. …
  8. 8. Hurma Şekerlemeleri.

Hurma helvası nasıl yapılır?

Hurmalı Helva Yapımı:

  1. Hurmaları yıkayarak çekirdeklerini çıkarın.
  2. Tencereye tereyağını koyun.
  3. 3. Yağ eriyince hurmaları atarak eze eze kavurun.
  4. Hurmalar tamamen şeklini kaybedince sütü ekleyin, karışım sütü çekene kadar pişirin.
  5. Helvayı düz servis tabağına yayarak koyun.
  6. Üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Hurma tatlısına ne konur?

Sivas'ın Hurma Tatlısı (Kalburabastı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta.
  • 250 g tereyağı
  • 1 çay bardağı (ajda) sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı (ajda) süt ya da su.
  • 1 yemek kaşığı yoğurt.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 paket vanilya.
  • 1 kase iri kıyılmış ceviz ya da fındık.

Kuru hurma tatlısı nasıl yapılır?

1 kahve fincanı tozşekeri ekleyip havanda iyice döverek macun haline getirin. Soğuyan hurmaların çekirdeklerini çıkarıp bademli karışımla doldurun ve servis tabağına dizin. Hurmaları haşladığınız suya kalan tozşeker ve limon suyunu ekleyip kaynatın. Şerbeti sıcak olarak hurmaların üzerine gezdirin.

Cevizli hurma tatlısı nasıl yapılır?

Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde hamur koparalım, önce yuvarlayıp sonra yassılaştıralım. Hamurların orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz ve tarçını koyup karşılıklı iki kenarını üst tarafa birleştirerek yapıştıralım. Hurma şeklini alan hamurları 190° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşinceye kadar pişirelim.