Hamileler soğuk algınlığında ne yapmalı

SOĞUK ALGINLIĞINA YAKALANAN GEBELER NE YAPMALI? Bu yüzden grip döneminde iyi istirahat ederek, bol su ve vitamin alarak, doktor kontrolü altında bu süreci atlatmak gerekmektedir. Özellikle kalabalık ortamlardan uzak durulmalı, eller sık sık yıkanmalı ve el dezenfekteni ile temizlenmelidir.Dec 16, 2018

Hamile bayanlar soğuk algınlığında ne yapmalı?

*Bol sıvı tüketin: Su, limonlu çay, meyve suyu ve sıcak çorba ideal seçimlerdir. Bol sıvı tüketmek burun akıntısı, mukus salgılarını ve halsizliği azaltacak, iyileşme sürecini hızlandıracak ve öksürüğün azalmasını sağlayacaktır. *Bol bol dinlenin: Hastalık bedeninizi zorlayacaktır.

Hamilelikte soğuk algınlığı bebeği etkiler mi?

Kış aylarında sıkça görülen grip, pek çok insanın hayatını olumsuz etkilediği gibi gebelik sürecinde bebeğin sağlığını da tehlikeye sokuyor. Hamilelikte grip bağışıklık sisteminin baskılanması nedeniyle, normale göre daha ağır seyrediyor ve uzun sürüyor.

Hamilelikte üst solunum yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir?

Antibiyotikler virüsler üzerinde etkili değildir bu nedenle antibiyotik kullanılmamalıdır. Salgın dönemlerinde kapalı yerlerde fazla uzun kalmamak ve elleri sık sık yıkamak koruyucu olabilir. En iyi ve en etkili destek tedavisi istirahattir. Eğer mümkünse yatak istirahati yapılmalıdır.

Hamileler soğuk algınlığında hangi ilaçları kullanabilir?

Hamileliğin özellikle ilk 2,5 ayında bebeğe ait organların taslakları oluştuğundan bu dönemde mümkünse ilaç kullanımı minimum düzeyde olmalı ve çok gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Bununla birlikte bitkisel boğaz pastili, parasetomol içeren ateş düşürücü ilaçları hamileliğin ilk üç ayında dahi güvenle kullanabilirsiniz.

Hamilelikte grip nasıl geçer doğal yöntemler?

Grip ve nezleye iyi gelen şeyler şu şekilde sıralanabilir. Öncelikle anne adayı bol sıvı tüketiminde bulunmalıdır. Kendine limon ve ılık su ile çay hazırlayıp içmelidir. Limonlu çorba tüketmek, bol meyve sebze tüketmek de hastalığı ne geçirir sorusuna en güzel yanıttır.

Anne karnındaki bebeğe neler zarar verir?

Hamilelik döneminde kurşun, kimyasal maddeler, röntgen ışınları ve iyonlaştırıcı radyasyon, boya buharı, tarım ve haşere ilaçları ve temizlik maddeleri hem anne adayı hem de bebeği için risk oluşturabilir.

Gebelikte üşümek normal mi?

Üşüme elbette ki hamilelikte de görülebilir. Hamilelikte pek çok zaman kansızlık, düşük kan şekeri ve tiroid bezinden kaynaklanan problemlerden ötürü üşüme belirtilerine rastlanır. Hamilelikte yaşanmakta olan bulantı ve kusmalar sonrasında da üşüme ve dolayısı ile titreme görülebilir.