Can güvenliği koruma talebi dilekçesi

Savcılıktan koruma kararı nasıl alınır?

Bu kararın olabilmesi için, şiddet uygulayan kişinin ne zaman ve ne şekilde karar ihlali yaptığının polis ya da jandarmaya bildirilmesi gereklidir. Polis veya jandarmaya bildirmekle birlikte bir dilekçeyle savcılığa ya da mahkemeye başvurmak da geçerli olmaktadır.

Koruma talebi dilekçesi nereye verilir?

6284 sayılı kanun aile içi şiddeti önlemek için çıkartılmıştır. Bu kanun gereğince şiddet tehlikesine maruz kalan kişi aile mahkemesine başvurarak koruma kararı isteyebilmektedir.

Koruma nasıl talep edilir?

Şiddete uğrayan aile bireyi veya buna tanık olan diğer kişiler konu ile ilgili şikâyet ve ihbar başvurusunda bulunarak koruma kararı alabilir. Bu başvuru polis merkezine, jandarma karakoluna, cumhuriyet savcılığına veya aile mahkemesi hâkimliğine yapılabilir.

Uzaklaştırma için nereye başvurulur?

Uzaklaştırma kararı karakol, ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi), Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Aile Mahkemesine başvurularak talep edilebilir. Uzaklaştırma talebi başvurusu dilekçe ile yapılır.

Kimler polis koruma talep edebilir?

Şiddet mağduru olan kadınlarımız için 6284 sayılı yasanın 8. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 6 ay süreyle koruma kararı verilmesini isteyebilirsiniz. Tedbir kararı alındıktan sonra şiddet veya şiddet uygulanma tehlikesinin devam edeceğinin anlaşıldığı hâllerde, koruma kararının uzatılmasını da isteyebilirsiniz.

Koruma kararı kaç ay?

Verilecek önleyici tedbir kararları en fazla 6 ayı kapsayacak şekilde olabilir. Bu süre, kural olarak uzaklaştırma kararının ilgilisine tebliğ veya tefhimi tarihinden itibaren işlemeye başlar.

Uzaklaştırma kararı kaç günde çıkar?

Uzaklaştırma kararı, hakim tarafından verildiğinden hakimin iş yoğunluğuna göre süre değişse de genel olarak 1 ile 4 gün içerisinde uzaklaştırma kararı verilmektedir. Ayrıca gecikmesinde sakınca bulunan hallerde kolluk amiri tarafından da uzaklaştırma kararı verilmektedir.