Benjamin bitkisi yetiştirilmesi

* Benjamin'de birden fazla dal ve gövde var ise bunların bir tanesini gövdeye yakın bir noktadan kesilir. *Daha sonra belli bir süre suya koyarak köklenmesini sağlanır. *Bu işlemden sonra köklenmiş dalımızı yeni bir saksıya uygun toprak ve uygun saksıyla dikerek yeni bir benjamin bitkisi elde edilir.

Benjamin kaç günde bir sulanır?

Benjamin çiçeği, yazın haftada iki ile üç kere, kışın ise, haftada bir kere saksı üstten sulanmalıdır. Yazın Sulama tekniğinde Pazartesi ve Perşembe günleri tercih edilebilir. Kışın ise sulama tekniğinde Pzartesi günleri tercih edilebilir.

Benjamin bitkisine ne iyi gelir?

Aydınlık, gölge, esintiye maruz kalmayacağı bir konumda bakılmalıdır. -Topraktaki minerali hızla tüketen bir bitkidir. Bu nedenle her yıl düzenli olarak toprağı değiştirilmelidir. Ayrıca köklerinde tuz biriktirme özelliği de olduğu için toprak değişimi düzenine önem verilmelidir.

Ficus benjamin toprağı nasıl olmalı?

Benjamin için toprağın süzekliği ve havadarlığı önemlidir. Salonlarda yetiştirmek için 3 ölçü salon bitkilerine özel torf toprak + 1 ölçü ponza taşı karışımı yapın.

Benjamin bitkisi nasıl yetiştirilir?

Benjamin için budama mevsimi yoktur, dilediğiniz zaman budayabilirsiniz. Zaman zaman elinize steril bir makas alarak sararan ve ve çok yoğun olan bölgeleri temizleyebilirsiniz.

Benjamin su sever mi?

Benjamin bitkisi kökleri hassas olduğundan su ihtiyaçları biraz daha fazla olmaktadır. Hem havai hem kılcal kökleri sayesinde su ve neme özellikle yaz mevsiminde daha çok ihtiyaç duymaktadırlar. Bitkinin toprağı kurudukça su verilmelidir. Bitki uzun süre susuz bırakılırsa yapraklarını dökmeye başlar.

Benjamin nasıl sulanır?

Sulamada dikkat edilmesi gereken hususlar; -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. -Su toprağın her kısmına ulaştırılmalıdır. –Benjamin'de çok büyük bir değişim görülmediği sürece sulamada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.

Benjamin yaprakları neden dökülür?

Benjamin bitkisi direk güneş istemeyen ve bol ışık isteyen bir bitkidir. … Bitki uzun süre susuz bırakılırsa yapraklarını dökmeye başlar. Eğer sulama için kullanılan su kireçli, sıcak veya soğuk ise bitki bu durumdan etkilenir ve yapraklarını dökmeye başlar.