Balık avı yayın

Yayın balığı en çok hangi yemi sever?

Etçil bir balık olduğundan tercih ettiği yemler solucan, sülük, kerevit, kurbağa, canlık balık, kara ciğer, dalak, işkembe, su fareleri ve hatta su kuşlarıyla beslenmektedir. Kısacası yayın balığı obur bir balıktır. Bu yöntemle yapılan avcılıkta kullanılan yem solucan, sülük, kurbağa, canlı balık, su fareleridir.

Yayın balığı ne zaman avlanır?

Fakat av hayvanın çok olduğu dönemlerde geceleri olmak kaydı ile sığ otluk bölgelere gelse de bu nadir görülen bir durumdur. Bilinenin aksine rüzgarlı bir günde de oldukça aktif olabilen yayın balığı, haziran-temmuz ortaları ve eylül-ekim aylarında daha verimli avlar geçirmemize olanak verecektir.

Yayın balığı hangi sularda yaşar?

Yayın balığı büyük, ılık gölleri ve derin, yavaş akan ırmakları tercih eder. Su akıntılarının oluşturduğu mağaralarda ve suya batmış ağaçların yanında barınmayı sever. Alt dudağın üsttekinden daha öne çıkık durmasından da anlaşılacağı gibi, suyun ortasında ve suyun dibinde beslenir.

Yayın balığı neye gelir?

Örneğin; Toprak Sülüğü, iri solucan, Danaburnu, tavuk taşlığı veya ciğeri, ölü balık, canlı balık hatta fare gibi yemlerle avlanabilir.

Yayın balığı neleri sever?

Bayağı yayın balığı genellikle balıkla beslenir, ama solucan, sülük, böcek ve yengeç de yer. Belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra, kurbağa, fare, sıçan, ördek ve su kıyısında yaşayan kuş türleriyle de beslenir.

Balık en çok hangi yeme gelir?

En çok tercih ettiği yemleri şöyle sıralayabiliriz: Her türlü kurt ve kurtçuk, sardalye, sülünes, yengeç, mamun ve midye. Bunun dışında kapak, madya, kalamar vb. yemlere de atladığı olur. (Bu yemler özellikle pullu diye tabir ettiğimiz balıkların birçoğunda da kullanılabilir).

Yayın balığı Türkiye’de nerelerde bulunur?

Bayağı yayın balıkları kuzey hariç Avrupa'nın her yerinde bulunur. Türkiye'de de büyük ırmaklarda ve baraj göllerinde bulunur. Fırat ve Dicle Irmaklarının dışında kalan akarsu ve göllerde yayılmıştır. 3 metreye varan uzunluğu ve 150 kiloya varan ağırlığı ile, mersin balığından sonra Avrupa'nın ikinci büyük balığıdır.