Almanyada nikah icin gerekli belgeler

Gerekli belgeler genellikle, pasaport, doğum belgesi, oturma izni ve evlilik için herhangi bir engel bulunmadığını gösteren evrak ("Ehefähigkeitzeugnis") gibi belgelerdir.

Almanyada evlenmek için nereye başvurulur?

Almanya'da evlilik yapılabilmesi için resmi nikahın kıyılması gerekmektedir. İlk olarak yapılacak işlem evlendirme dairesine başvurunun kayıt ettirilmesidir. Daha sonra gerekli belgelerin sağlanması gerekir. Yabancı vatandaşların "Ehefähigkeitszeugnis" adlı belgeye ihtiyaçları bulunmaktadır.

Yabancı biriyle evlenmek için ne yapmalıyım?

Yabancı uyrukluların Türkiye'de gerek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, gerekse yabancı uyruklu biriyle evlenmesinde hukuken bir engel bulunmamaktadır. Türkiye'de evliliğin hukuki sonuç doğurabilmesi için yetkili memur önünde nikah akdinin kurulması gerekmektedir. Ülkemizde nikah kıymaya resmi memurlar yetkilidir.

Evlilik tescili ne kadar surer?

Evlenme İzin Belgesi Belge verildiği tarihten itibaren 6 ay süre ile geçerli olup, bu husus belgede de gösterilir. Bu belgeye dayanarak evlenme yapan; evlenmeyi, belgeyi veren evlendirme memurluğuna 15 gün içinde bildirmekle görevlidir.

Alman vatandaşı nasıl olunur evlilik?

Evlenerek Alman Vatandaşı Nasıl Olunur?

  1. Geçiminizi sağlayabileceğiniz bir kazanca sahip olmanız,
  2. Bu 5 yıllık süre içinde eşlerden birinin sigortalı bir işte çalışmış olması ve çalışmak için süresiz çalışma iznine sahip olunması,
  3. Evliliğinizin en az 2 senedir devam ediyor olması,

Almanyada oturum almak icin kac yil evli kalmak gerekiyor?

Almanya'daki eşin en az 1 yıllık oturma iznine sahip olması, Kişilerin dilekçe tarihinde evli olması, Almanya'daki eş Türk ise yeterli büyüklükte konut ve yeterli gelir beyan etmesi gerekiyor. Bağımsız oturma en az 3 yıllık yasal evlilik süresinden sonra mümkündür.

Yurtdışı evliliği Türkiye’de nasıl tescil ederim?

Yurtdışında yapılan evliliklerin Türkiye'de geçerli olabilmesi için evlilik tarihinden itibaren 30 gün içinde bildirimde bulunulması gerekmektedir. Söz konusu 30 gün süre dolduktan sonra da evlilik tescili yapılabilir. Ancak bu durumda gecikilen her gün için para cezası ödenmesi gerekecektir.

Resmi nikah işlemleri için nereye başvurulur?

Nikah başvurusu için nikahın kıyılacağı yerin bağlı olduğu belediyenin evlendirme dairesine gidilmesi gerekiyor. ►Çiftlerden birinin ikamet ettiği ilçe dışında bir yerde evlenmek için evlenme izin belgesi gerekebiliyor.