Adana usulü yüksük çorbası

Hazır mantıdan Yüksük çorbası nasıl yapılır?

Hazır Mantı İle Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye salçaları alarak, sıvı yağ ile kavuralım ve naneyi ekleyelim.
  2. Ardından suyu ve nohutu ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynadıktan sonra mantı, limon suyu sarımsak, tuz ve biberi ekleyerek mantılar pişene kadar kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun 🙂

May 21, 2561 BE

Yüksek çorbası nasıl yapılır?

Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine salçayı ilave edip bir kaç dakika kavurun.
  2. Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  3. Et suyu kaynadığında içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edin.

Buzluktaki Yüksük çorbası nasıl yapılır?

Soğanları pembeleşinceye kadar kavurup salçasını katıyoruz salçada kavrulduktan sonra suyunu ekleyip su kaynadıktan sonra buzluktaki mantıları hiç çözdürmeden direk kaynar suyun içine atıyoruz, biraz nane, biraz pul biber, azıcık limon veya nar ekşisi ekleyip mantılar pişinceye kadar pişiriyoruz.

Yüksük çorbası hamuru nasıl yapılır?

YÜKSÜK ÇORBASI YAPILIŞI: Hamur için unu tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin. Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Bezelere ayırıp üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.

Mantının iç harcına ne koyulur?

Mantı İçi için; 250 g az yağlı kıyma. 1 adet orta boy soğan. Yarım çay kaşığı karabiber….Mantı Sosu için;

  1. Sarımsaklı Yoğurt.
  2. 1 tatlı kaşığı nane.
  3. 1 tatlı kaşığı pul biber.
  4. Yarım tatlı kaşığı sumak.

Yöresel çorbalarımız nelerdir?

Yöresel Çorba Tarifleri | Yemek Tarifleri

  • Toyga Çorbası
  • Bıt Bıt Çorbası
  • Yüksük Çorbası
  • Sakala Çarpan Çorbası
  • Mülayim Çorbası
  • Alişke Çorbası
  • Tutmaç Çorbası
  • Püşürük Çorbası

Yussuk çorbası nerenin?

mersin bölgesine has bir yemek olup, bildiğimiz mantıyı oluşturan kıymalı hamur tanelerinin üçgen değil de, tepede buluşan bir konik gibi birleştirilip, daha sonra şehriye çorbasıyapar gibi pişirilmesiyle yapılan yemek çeşidi. içine nohut da atılabilir.