Üryani eriği nasıl kurutulur

Yıkandıktan sonra tek tek ve ince ince dilimlenen erikler büyük tepsilere diziliyor ve yazın güneşte fakat direkt olarak güneş ışığına maruz bırakılmadan, kışınsa kurutucu fırınlarda yaklaşık olarak 3-4 saat boyunca düşük sıcaklıklarda kurutuluyor.

Tüm erik nasıl kurutulur?

Tüm erikler çekirdeklerinden ayrıldıktan sonra geniş bir tepsiye ya da temiz pamuklu olan bir örtünün üstüne eriklerin iç tarafları yukarı bakacak ve birbirine değmeyecek biçimde dizilir. Daha sonra bunları direkt şekilde güneş ışığı alan bir yere ya da söz gelimi balkona bırakılır.

Üzüm eriği nasıl kurutulur?

Kurutulmuş Erik (Üzüm Eriği Kurusu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Erikler yıkanır çizilir ve tepsiye alınır. Güneşte bir on gün kadar kurutulur. …
  2. Sonra da afiyetle yenilir. Özellikle hafif ekşimtrak ama tatlı çok güzel bir tadı var bağırsak tembelliği yaşayanlara özellikle tavsiye ederim sabahları bir kaç tane çok abartmadan 😉😊

Aug 14, 2018

Ekşi erik nasıl kurutulur?

Fırında erik kurutma yöntemi Fırın tepsisine fırın kağıdını serin ve üzerine kabuk kısmı fırın kağıdına gelecek şekilde erikleri birbirine değmeyecek şekilde tepsiye dizin. Fırın tepsisini fırına verin 200 derecede 3-4 saat boyunca fırında pişirin, bu süre zarfında ara ara erilklerin yanıp yanmadığını kontrol edin.

Kuru mürdüm eriği nasıl saklanır?

Meyve ile doldurulmuş olan kavanoz serin ve karanlık olan bir yere konulmalıdır. Kurutulmuş erikleri kağıt torbalarda veya keten torbalarda saklamak mümkündür. Bu seçenek, sadece odada karınca, güve ya da diğer zararlı böcek izleri mevcut değilse uygun olmaktadır.

Erik kaç günde kurur?

Çekirdekleri çıkarılmış erikler ilk 1 gün boyunca iç kısımları yukarıda olacak şekilde bekletin ve ardından gün aşırı ters yüz edin. 4-5 gün içinde erikler tamamen kurur ve tüketime hazır hale gelir.

Çekirdekli erik reçeli nasıl yapılır?

Erikleri bıçakla ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Reçeli kaynatacağınız tencereye aldığınız eriklerin üzerine şekeri her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün reçel tenceresini orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Sarı erik reçeli tarifi nasıl yapılır?

Eriklerin çekirdeklerini çıkarıyoruz.bir tencereye alıyoruz. Üzerine şekeri ve suyu ilave edip ocağı açıyoruz. Şeker eriyinceye kadar yüksek ateşte daha sonrada hafif ateşte ara sıra karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamını alması 40 dakika 1 saat arası sürüyor.