Ziraat teknikeri bölümü

Ziraat Teknikeri olmak için hangi bölüm okunmalı?

Ziraat teknikeri olmak için alınması gereken eğitimler aşağıdaki gibidir: Meslek liselerinin tarım ile ilgili bölümlerinden mezun olmak, Üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Bahçe Tarımı, Bahçe Ziraatı gibi bölümlerinden mezun olmak.

Kimler ziraat Teknikeri olabilir?

Üniversitelerin 2 yıllık önlisans programlarından mezun olan kişiler Ziraat Teknikeri olmaktadır. Meslek liselerinin ziraat programlarından mezun olan kişiler de Ziraat Teknikeri olarak görev yapabilmektedir.

Ziraat Teknikeri hangi bölümleri kapsar?

Ayrıca; Tarım makineleri, Bahçe Tarımı, Seracılık, AÖF Tarım önlisans, Tohumculuk, Organik Tarım, Tarla bitkileri gibi 2 Yıllık Önlisans bölümlerini başarıyla bitirenler Ziraat Teknikeri ünvanı ya da ziraat teknikeri yardımcı ünvanını almaya hak kazanırlar.

Ziraat Teknikeri nerelerde çalışabilir?

Ziraat Teknikeri Çalışma Alanları Ve İş Bulma Olanakları Ziraat Teknikerleri; bitkisel üretim alanında faaliyet gösteren firmalar, tohumculuk firmaları, fidancılık firmaları, sebze ve fide üretimi yapan firmalar, tarımsal ilaç bayiliği, tarımsal gübre bayiliği, tarım ürünlerinin depolanması ve muhafazası, tarım …

Ziraat Teknikeri nasıl olunur?

Ziraat teknisyeni olmak için üniversitelerin ziraat programlarında 2 yıl eğitim almak gerekmektedir. Meslek lisesinde 4 yıl ziraat eğitimi alanlar da ziraat teknisyeni olabilmektedir.

Ziraat Teknikeri DGS ile hangi bölümlere geçebilir?

Tarım Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

  • Bahçe Bitkileri.
  • Bitki Koruma.
  • Bitkisel Üretim ve Teknolojileri.
  • Biyosistem Mühendisliği.
  • Gıda Mühendisliği.
  • Hayvansal Üretim ve Teknolojileri.
  • Organik Tarım İşletmeciliği.
  • Su Ürünleri Mühendisliği.

Ziraat Teknikeri ne iş yapar?

Ziraat Mühendisi (Tarım Teknolojisi), tarım alanlarının belirlenmesi, erozyondan korunması, sulanması, tarımda kullanılan her türlü yapının, makine ve enerji türünün belirlenmesi ve üretiminin projelendirilmesi alanında çalışan kişidir.