Uzlaştırma ek süre talep dilekçesi

Uzlaştırmada ek süre kaç gün?

Uzlaştırmacının, dosya içindeki belgelerin birer örneğinin kendisine verilmesinden itibaren en geç otuz gün içinde uzlaştırma işlemlerini sonuçlandırması gerekmektedir. Bu süre her defasında yirmi günü geçmemek üzere en fazla iki kez daha uzatabilir.

Uzlaşma görüşmesine davet mektubu nedir?

Uzlaştırma Davet Mektubu → Uzlaştırmacı bu teklifi tebligat yahut istinabe yollarından birini kullanarak yapabilir. Kendilerine uzlaşma teklif edilen kişiler 3 günlük süre içerisinde bu teklifi kabul etmez ise reddetmiş olur. Tebligat ile yapılan bildirim uygulamada 'uzlaştırma davet mektubu' olarak adlandırılır.

Uzlaştırma teklif formu nasıl gönderilir?

Bu işlem, uzlaştırmacının büroya başvurarak teklif formunu vermesi üzerine gerçekleştirilir. Uzlaştırma teklifinde bulunmak için çağrı; telefon, telgraf, faks, elektronik posta gibi araçlardan yararlanılmak suretiyle de yapılabilir.

Uzlaştırmacı dosyayı iade edebilir mi?

Ancak 30145 sayılı Ceza Muhakemesinde uzlaşma yönetmeliği genel hükümler başlıklı 7. Maddenin 11. … Yani uzlaştırmacı kendisine verilen dosya da mağdur veya suçtan zarar görenin ölmüş olduğunu tespit ederse durumu ifade eden bir dilekçe ile dosyayı ilgili uzlaştırma savcısına iade etmelidir.

Uzlaşma kurumu nedir?

Uzlaşma/uzlaştırma yasası, kamu davasının düşmesine yol açtığı için bir ceza usul hukuku kurumu; devlet ile birey arasındaki ceza ilişkisine son verdiği için de bir maddi ceza hukuku kurumudur. Maddi ceza hukukunda, her zaman hükümlünün lehine olan kanunun uygulanması temel kuraldır (TCK md.7/2).

Uzlaştırma Raporu kaç nüsha düzenlenir?

Uzlaştırma raporu dosyadaki taraf sayısından bir fazla sayıda hazırlanır. Yani bir müşteki bir sanık varsa uzlaştırma raporu 3 adet (nüsha), iki müşteki bir sanık varsa uzlaştırma raporu 4 adet (nüsha) asıl hazırlanır.

Uzlaştırmada süre ne zaman başlar?

Süreler o Uzlaştırmacıya dosya içindeki uygun görülen (CMK 253/11) belgelerden örnek verildikten sonra başlayan uzlaştırma süresi, en fazla 30 gündür. Cumhuriyet savcısı bu süreyi en çok 20 gün uzatabilir (CMK 253/12). Sonuçsuz kalan uzlaştırmadan sonra tekrar uzlaşma yoluna gidilemez (CMK 253/18).