Oda kaydı ile bağkurlu olunurmu

Bağ-Kur Sigortalısı sayılması için Vergi Kaydı ya da Esnaf Sicil Kaydı veya Oda Kaydı olması yeterlidir.15-Sept-2016

Maliye kaydı olup Bağ-kur kaydı olmayanlar ile ilgili düzenleme çıktı mı?

CEVAP: Yakup bey TBMM'den yeni çıkacak torba yasada hiç Bağkur kaydı olmayanlar için bir düzenleme yok. Çıkacak olan yasa Bağkur kaydı olan ve bu kayıtları vergi, meslek odası, esnaf sicil veya şirket ortaklığı ile sabit olan fakat Bağkur prim borçlarını zamanında ödeyemeyenler içindir.

Vergi kaydı olan Bağkurlu sayılır mı?

Bu kişilerin SGK hak ve yükümlülükleri 04.10.2000 tarihinden itibaren başlatılırken, 01.10.2008 tarihinden önceki BAĞ-KUR tescillerinde ise kişinin 04.10.2008 tarihine kadar vergi mükellefiyeti ya da oda kaydı varsa BAĞ-KUR'larını geriye götürebilmesi mümkündür.

Geçmişe dönük bağkur kaydı yapılır mi?

Bu bağlamda 4/b sigortalılığınız 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren başlar, kayıt ve tescili yapılmayan 2003 yılından başlatamazsınız. 1 Ekim 2008 ila 2009 yılında vergi mükellefiyetinizin bittiği tarih arasındaki süre için ihyadan yararlanmanız mümkün olabilir.

Bağ-Kur kaydı nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlükleri'ne gidilerek SGK çatısı altında bulunan Bağ-Kur şubesinden 4B başvuru formu alarak eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Kişilerin yönlendirileceği vergi dairesi ya da sicil memurlukları gibi kurumların birinden onay alınması gerekmektedir.

Ziraat Odası kayıtlı Bağkurlu sayılır mı?

Ziraat odası kaydı olanlar zorunlu Tarım Bağ-Kur sigortalısı sayıldığından, kendi başvuruları olmasa bile ziraat odasına kayıt yaptıranlar ziraat odası tarafından SGK'ya bildirildiğinden, SGK bunları zorunlu Tarım Bağ-Kur sigortalısı yapmaktadır.

1479 sayılı kanun nedir?

Madde 39 – (2/9/1971 tarih ve 1479 sayılı Kanunun hükmüdür.) Bu kanuna göre sigortalı olarak çalıştığı işten ayrılan ve kadın iseler 55, erkek iseler 60 yaşını doldurmuş oldukları halde yaşlılık aylığına hak kazanamamış olan sigortalıların ödedikleri primler, yazılı istekleri üzerine toptan ödeme şeklinde geri verilir.

Vergi kaydım var mı?

İnternet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi levhası sorgulama sayfasından bu işlemi yapmak oldukça kolaydır.Mükellef kişiler, www.gib.gov.tr adresinden önce yardım ve kaynaklar bölümüne, ardından dilekçematik bölümüne daha sonrasında ise vergi levhası bölümüne tıklayarak açılan sayfadan vergi levhası …