Mesafeli satış sözleşmesi

Mesafeli satış sözleşmesi nedir?

Mesafeli satış sözleşmesi, satıcı ile alıcının (tüketicinin) telefon, internet, televizyon gibi iletişim araçları vasıtasıyla bir mal ya da hizmetin alım-satımı konusunda uzaktan ve eş zamanlı olarak anlaşmasıdır. Mesafeli satış sözleşmesinin bir diğer ismi de uzaktan satış sözleşmesidir.

Mesafeli satış sözleşmesi cezası nedir?

fıkrası uyarınca mesafeli sözleşmelere ilişkin yükümlülüklere aykırı hareket edenler hakkında aykırılığı tespit edilen her bir işlem veya sözleşme için iki yüz Türk lirası idari para cezası uygulanır.

Mesafeli satış Sözleşmesini kim hazırlar?

Mesafeli satış sözleşmesi, e-ticaret sitesi sahiplerinin alıcılara karşı hazırladığı sözleşmelerdir. Bu sözleşme müşterilerin e-ticaret sitesinden alışveriş yaparken ve alışveriş sonrasında yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçebilmek ve prosedürlerle ilgili ön bilgilendirmeyi sağlamak amacıyla düzenlenmektedir.

Mesafeli satış sözleşmesi Kargo ücreti kime ait?

MADDE 5 – CAYMA Bu belgelerin ulaşmasını takip eden 7 gün içinde ürün bedeli ALICI`ya iade edilir. Fatura aslı gönderilmez ise KDV ve varsa sair yasal yükümlülükler iade edilemez. Cayma hakkının kullanılmasından kaynaklanan EFT kesintisi, kargo gideri ve sair masraflar SATICI`ya aittir.

Mesafeli sözleşmeler konusu nedir?

Buna göre, satıcı yahut sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı karşı karşıya olmaksızın, mal veya hizmetlerini uzaktan pazarlamaya müsait bir sistem üzerinden kurulan ve kurulma anı bu sistemde işlem yapıldığı an olan sözleşmeler mesafeli sözleşme olarak tanımlanıyor.

Mesafe sözleşmesi nedir?

Mesafeli sözleşme, mesafeli satış sözleşmesi satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik sözleşmelerdir. Mesafeli sözleşmeler genellikle mesafeli satış sözleşmesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mesafeli satış sözleşmesi kabul edilmezse ne olur?

Sözleşmenin süresi içinde ifa edilmemesi örneğin taahhüt edilen süre içinde malın gönderilmemesi halinde, tüketici sözleşmeyi feshedebilir. Fesih halinde tüketiciden tahsil edilen tüm ödemeler, on dört gün içinde tüketiciye kanuni faiziyle birlikte geri ödenmek zorundadır.