Külliyenin aylık masrafları

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın aylık gideri ne kadar?

Mimarlar Odası, yüksek maliyeti nedeniyle de eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın elektrik, su, doğal gaz, ısıtma, soğutma, temizlik, peyzaj giderlerinin aylık en az 21 milyon TL olduğunu öne sürdü. Saray giderleri bir Sayıştay raporunda da belgelendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kaç lira?

Çankaya, ülke kurulduğundan bu yana cumhurbaşkanları için sembolik bir merkez olduğu için bu olay tarihî bir değişiklik olarak görüldü. Kasım 2014'te binaların maliyeti 1.370.000.000 Türk lirası olarak açıklandı.

Külliye kelimesi hangi dilden?

Külliye (Arapça: كلية‎‎), cami ile birlikte hamam, medrese, mektep, imaret, türbe, kütüphane, aşevi, darüşşifa, kervansaray, çarşı, tekke, zaviye binalarından oluşan yapılar topluluğu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi nasıl ziyaret edilir?

Pazartesi günleri ziyarete kapalı olan Müze Köşk, Hafta içi telefonla veya e-posta yoluyla randevu alınarak, Hafta sonu Cumartesi-Pazar günleri ile Ulusal Bayramlar ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde 13.00-17.00 saatleri arasında randevu alınmasına gerek olmaksızın ücretsiz ziyaret edilebilmektedir.

Külliye ye nasıl gidilir?

Bunun için kullanılması gereken metro hattı M1 ve M2'dir. Otobüs ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaşmak için ise, kullanılabilecek hatlar arasında 169 ve 339 var. Bu iki hatta da 7.caddeden geçer ve Yenimahalle'ye ulaşır. Tunalı Hilmi Caddesi üzerinden ise, 318 nolu otobüs ile Beştepe'ye ulaşılabilir.

İmaret kelime anlamı nedir?

İmaret veya imarethane, Osmanlı Devleti döneminde yoksullara yardım amacıyla oluşturulan hayır kurumları. Başlangıçta imaretlerde; şehir dışından gelenlere, yolculara, yoksul ve düşkünlere yiyecek, sağlık ve giyecek yardımı yapılırdı. Sonraları ise imaretler sadece yemek verilen yerlere dönüşmüşlerdir.

Anadolu’daki ilk külliye nerede?

Cami ile medreseyi yan yana yapan Anadolu Selçukluları Devleti'nin (Kuban, 1993:145-146) bilinen ilk külliyesi ise cami, medrese, türbe ve hamamdan oluşan Kayseri'deki Hunat Hatun (1238) Külliyesidir (Aslanapa, 1990:52- 54). Külliye inşası, Selçuklu Devletinin yıkılmasından sonra, Anadolu Beylikleri döneminde devam …