Kolay kelle çorbası

Terbiyesiz kelle çorbası nasıl yapılır?

Terbiyesiz Kelle Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu ve dana kellesini düdüklü tencerede 2 saat kaynatın.
  2. Pişen etleri ayıklayıp tuzunu ekleyin. Tekrar bir taşım daha kaynatın.
  3. Sirke, sarımsak, limon, kimyon ve kırmızı pul biber eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.

Ayıklanmış kelle paça çorbası nasıl yapılır?

Kelle Paça Çorbası Hazırlanışı

  1. Kelle ve paça düdüklü tencerede ortalama 45 – 50 dakika haşlayın ve ayıklayın. …
  2. Tencereye haşlama suyu ekleyin ve içine ayıklanmış kelle ve paça ilave edin.
  3. 20 dakika kadar kaynatın.
  4. Ezilmiş sarımsak, limon, tuz ekleyin ve ocağı kapatın.

Kelle nasıl yapılır?

Kelleyi iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek suda bekletin. Ardından süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, üstünü geçecek kadar su doldurun. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 30 dakika boyunca pişmeye bırakın.

Baş etinden çorba nasıl yapılır?

Baş eti çorbası nasıl yapılır:

  1. sarımsaklı sirkeyi hazırlayın.
  2. bir çay bardağı soğuk su ile unu çırpın.
  3. baş etini ve suyunu tencerede kaynatın.
  4. üzerine unlu karışımı ilave edin.
  5. tencereyi güzelce karıştırın.
  6. ve 5 dakika kaynatın.
  7. süre bitiminde ocaktan alın.
  8. tuzunu ilave edin, karıştırın.

Kelle paça çorbası sosu nasıl yapılır?

Kelle Paça Çorbası İçin Sarımsaklı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları bir kaseye ezin.
  2. Üzerine sirke ve limon suyunu da koyarak karıştırın.Çorbayı içerken istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.

24-Aug-2019

Kelle paçaya hangi baharatlar konur?

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber.
  • 1 yemek kaşığı tuz.
  • 4 diş sarımsak.
  • 1 tatlı kaşığı karabiber.
  • 6 tane limon tuzu.

05-Oct-2016

Hazır kelle paça nasıl pişirilir?

Su kaynamaya başlamadan önce tencereye kelleyi, işkembeyi ve paçaları ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra sirke, sarımsak, pul biber ve tuz ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın. Çorbanız hazır. Servis ederken damak tadınıza göre sirke ve sarımsak ekleyebilir, üzerine kırmızı biberli kızgın yağ gezdirebilirsiniz.