Klinik psikoloji sertifika programları

Klinik psikologlar hangi eğitimleri almalı?

Genel olarak, bir klinik psikolog olabilmek için 3-4 yıllık psikoloji lisans eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin, klinik psikoloji yüksek lisans öğrenimi görmeleri zorunludur.

Uygulayıcı sertifikası ne işe yarar?

Sertifika alındığı taktirde kişi konu hakkında uygulayıcılık elde etmektedir (Örn. … Bir başka değişle bir belge ya uygulayıcı sertifikası olur ve uygulama yetkisi veren bir ehliyet görevi görür yada katılım belgesi olur ve etkinliğe katılındığını belgeler.

Psikolog belgesi nasıl alınır?

Eğitim sonunda 10 sorudan oluşan 10 dakika süre sınırı bulunan online sınav uygulanmaktadır. Konuları tamamladıktan sonra sınav otomatik olarak karşınıza çıkmaktadır. Sertifika sınavını 100 üzerinden en az 60 alarak başarıyla tamamlayan kişilere Temel Psikoloji Belgesi (katılım sertifikası) verilmektedir.

Şema terapi eğitimini kimler alabilir?

Şema Terapi Eğitimine; Psikolog, PDR, sosyal hizmetler uzmanı ve psikiyatri hemşireliği unvanına sahip profesyoneller ve Aile Danışmanları, Psikoterapistler, Psikiyatristler, Aile Hekimleri başvurabilir.

Klinik psikolog hangi bölüm okunmalı?

Psikolog olmak için üniversitelerin Fen-Edebiyat fakültesi psikoloji bölümünden mezun olmak gerekmektedir.

Kimler klinik psikolog olabilir?

Ulusal mevzuata göre (a) psikoloji veya PDR lisans mezunu olup klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesi alanlar ile (b) diğer lisans programlarından mezun olup klinik psikoloji alanında hem yüksek lisans hem de doktora derecesini (iki düzeyi eksiksiz) alanlar “klinik psikolog” unvanı kullanabilir.

Oyun terapisi Uygulayıcı Sertifikası ne işe yarar?

Oyun terapisi sertifikası almak kişinin olaylara ve çocuklara bakış açısını değiştirir. Bu eğitimi alan kişiler çocuklarla daha kolay bir şekilde iletişim kurarak onların duygu ve düşüncelerini daha kolay bir şekilde anlar.