Kaç çeşit fındık var

Ülkemizde 18 standart fındık çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden 15'i üretici seleksiyonları sonucunda gelişmiştir. Okay 28, Giresun Melezi ve Allahverdi çeşitleri ise bir ıslah programı sonucunda elde edilmiştir.

En kaliteli fındık hangisi?

En kaliteli fındık sıralamasında genel olarak Giresun fındığı en iyi fındık olarak zikredilir. İkincilikte ise cevaplar biraz tartışmalı, ama genel olarak Ordu, Trabzon veya Sakarya fındıkları en çok beğenilen fındıklar arasında.

Levent fındık ne demek?

Levan fındık, Giresun kalite fındığın üretim bölgesi dışında kalan bölgelerde üretilen tüm fındıklara verilen ortak isimdir.

Çakıldak fındık ne demek?

Çakıldak Fındık: Ordu ilinde yaygın olarak yetiştirilen bu fındık çeşidi Batı Karadeniz bölgesinde Delisava adı ile tanınmakta ve geniş ölçüde üretimi yapılmaktadır. Kabuklu meyve ortalama 18.41 mm uzunluk ve 17,76 mm genişliktedir. 580-610 adet kabuklu fındık 1 kg gelmektedir. …

Bozuk fındık nasıl anlaşılır?

Bayat fındıklar acı bir tada sahip olur. Bunun sebebi de genel olarak fındığın yanlış muhafaza edilmesi ve nem kapmasıyla ortaya çıkar. Bundan dolayı da bayat fındıklar acı oldukları için tüketilemez. Bundan dolayı eğer paketli kuruyemiş alınıyorsa, paketleme işlemindeki titizliğe özellikle önem göstermek gerekir.

Türkiye’nin en kaliteli fındığı nerede yetişir?

Türkiye'deki fındık üretiminin %60'ı da Ordu, Rize, Giresun, Trabzon ve Artvin'de gerçekleşmektedir. Türkiye'de fındık üretiminin en iyi şekilde gerçekleştiği ve sayının en fazla olduğu il Ordu'dur. Dünyada fındığın anavatanı ve ilk kez yetiştiği yerler olarak Karadeniz kıyıları gösterilmektedir.

Fiskobirlik fındığı kaça alıyor?

FİSKOBİRLİK fındık alım fiyatları belli oldu. Yapılan açıklamaya göre FİSKOBİRLİK'te tüm kesintiler çıktıktan sonra 50 randımanlı bir kilo fındık 25.5 liradan alınmaya başlandı.

Fındık verimi için en iyi gübre hangisi?

Bitkiler için çeşitli gübreler kullanılırken, fındık için en iyi gübrelerden birisi şüphesiz azotlu gübredir. Azotlu gübrenin verilmesi için en uygun zaman Mart ayıdır. Tabi ki bu uygulama yapılırken Azotlu gübrenin sadece yarısı Mart ayında verilmelidir. Azotlu gübrenin kalan kısmı Haziran ayında verilmelidir.