Konsantre karadut şurubu nasıl yapılır?
Hazırlanışı
- Karadutları cam bir kaba alıp üzerine şekeri gezdirin,
- Üzerini kapatıp bu şekilde 1 gece bekletin,
- Ertesi gün bir tencereye alıp suyunu ekleyin,
- Orta hararetli ateşte kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dk. kaynatın,
- Soğuduktan sonra bir tülbentle süzüp sürahiye alın,
Evde karadut suyu nasıl yapılır?
- Karadutları iyice tıkayıp derin bir tencerenin içerisine alın. Tencerenin içine şekeri ilave edin.
- Ardından 1 litre suyu ekleyip tencereyi 20 dakika kaynatın.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp öylece bırakın ve ılımasını bekleyin.
- Süzgeçten geçirip buzdolabında soğumaya bırakın.
30-Jun-2019
Şekersiz karadut özü nasil yapılır?
Karadutları ezmeden dikkatlice yıkayarak tencereye alın. Üzerine Meyveden Şeker'i ilave edin. 1.5-2 litre su ekleyip, 20 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edin.
Gerçek karadut şurubu nasıl anlasilir?
Hakiki Karadut Pekmezi Nasıl Anlaşılır?
- Hakiki pekmez akışkandır. Aktığı anda kesilmeler oluşturmaz.
- Tadıldığında boğazı biraz yakan bir tat bırakır. Bu ise glikoz şurubu içermediğini gösteririr.
- Şeker hastaları tattığında onlara zarar vermeyen pekmez, gerçek ve katkısız pekmezdir.
Karadut özü evde nasıl yapılır?
Karadut Şurubu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karadutları ezmeden dikkatlice yıkayarak tencereye alalım.
- Üzerine şekeri ilave edelim. 1.5-2 lt kadar su ilave edip 20 dk kadar kaynatalım.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edelim.
- Ocaktan aldıktan sonra biraz soğuması için bekleyelim ve ince bir elekten geçirelim.
Karadut şurubu ne kadar içilmeli?
Ağız yaralarında 5-10 damla ağızda 1 yudum su ile gargara yapılıp içilir. Ayrıca düzenli olarak her sabah 1 çay kaşığı alınırsa vücuda dinçlik verir.
Kara dut suyu neye iyi gelir?
Karadut suyu içinde K vitamini C ve B vitamini ile demir ve diyet lifi barındırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi antioksidanlar açısından serbest radikalleri etkisiz durumda bırakıyor. Kabızlık sorununa çok iyi gelen Karadut suyu sindirim sistemini de harekete geçiriyor.