Karışık komposto tarifi

Tencereye su alınarak kaynamaya bırakılır. Meyveler doğranır ve kaynayan suya tarçın ile birlikte eklenir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra şekeri eklenir ve meyveler yumuşayana kadar (yaklaşık 5 dakika kadar) pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra limon kabuğu ile birlikte dilimlenerek içerisine eklenir.Jul 10, 2013

Kompostoya ne kadar şeker konur?

Vişne Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg vişne.
  • 3 lt su.
  • 4 su bardağı şeker.

Jun 24, 2013

Hangi meyvelerin kompostosu yapılır?

Komposto Hangi Meyvelerden Yapılır? Erik, elma, ayva, kayısı, şeftali… Komposto tüm meyvelerden yapılabilir, tercih senin. Ayva, elma gibi daha sert meyvelerden komposto yaparken, şeker ve su kaynadıktan sonra meyveleri içine atıp meyvesiyle birlikte 10 dakika kadar daha pişirebilirsin.

Karışık üzüm hoşafı nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı iyice yıkayın. Kayısıları dört parçaya ayırın. …
  2. Yumuşayan üzüm ve kayısıyı hoşaf pişireceğiniz tencereye koyun. Elmayı küçük parçalara bölüp ilave edin. …
  3. 10 dakika kaynattıktan sonra şekerini ilave edin. …
  4. Hoşafınızı soğuduktan sonra servis edin.

May 5, 2019

Hoşaftan meyve suyu nasıl yapılır?

İşe büyük bir tencereye meyveleri, şekeri ve suyu eklemekle başlayalım, orta ateşte yarım saat kadar pişirdim. Piştikten sonra yarım limon suyu ekledim damak tadına göre azaltılıp ya da arttırılabilir. Aynı şekilde şekerli gelirse korkmadan soğuk su ekleyerek açabilirsin.

Komposto kac dk kaynar?

Derin bir tencerenin içine dökün önce şekeri sonra suyu ilave edin. Orta ateşte ocağı yakın ve çubuk tarçınla karanfili de ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan kompostonun altını kısıp 5 dakika böylece pişirin. Soğuduğunda şişlere doldurup buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Kompostoya şeker yerine ne konur?

Hatta şeker yerine bal ya da sıvı diyet tatlandırıcı da kullanılabilir. Hatta şekerin yanında tatlandırma amacıyla tarçın da kullanılabilir.

Taze meyveden hoşaf nasıl yapılır?

Meyveleri ayıklayıp doğradıktan sonra yıkayalım. Tenceremize alıp, 5 su bardağı kaynamış suyumuzu ekleyip ateşe katalım. Kaynayıp, kirazlar 🍒 rengini verdikten sonra şeker ve 🍋 limonu ekleyip 5 dk kadar daha kaynatalım. Komposto muz piştikten sonra ılımaya bırakalım.