Istikbal göklerdedir ne demek

Atatürk, en önemli özelliklerinden biri olan ileri görüşlülüğü sayesinde, o dönemde pek çok kişinin farkında olmadığı bazı gerçekleri sezmiş,“İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar” sözü ile havacılığın ne kadar önemli olduğunun altını çizmiştir.

Istikbal göklerdedir nerede söylendi?

Türkiye'de Sivil Havacılığın Serüveni başlıklı çalışmasında, Mustafa Kemal'in 16 Şubat 1925 tarihinde Türk Tayyare Cemiyeti'nin açış konuşmasında bu sözleri söylediğini yazmış.

Istikbal göklerdedir hangi yıl?

15 Mayıs 1925'te açılış töreninde;“İstikbal Göklerdedir, çünkü göklerini koruyamayan milletler yarınlardan asla emin olamazlar.

Sağlam ruh sağlam vücutta bulunur kimin sözü?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün her yaştaki insana ve özellikle gençlere tavsiye olarak verdiği bu sözü, spor yapan kişinin zihinsel olarak da sağlıklı olacağını anlatıyor.

Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim kimin sözü?

Atatürk'ün, dönemin şartlarında ve anlık yaşadığı hâletiruhiye içinde söylediği “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severimsözü, engelli sporlarını ve onu icra eden sporcuları dışlıyor.

Her fabrika bir kaledir kimin sözü?

Her Fabrika Bir Kaledir” veciz sözü Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e aittir. Geleceği görebilmesi Cumhuriyetinin kuruluş aşamasından 15 yıl gibi kısa bir sürede kurduğu çok sayıda fabrika, kurum ve kuruluşlarla ülkemizin hızla büyümesini ve sağlam temeller üzerine oturmasını sağlamıştır.

Istikbal göklerde midir?

Özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ün dile getirdiği, 'istikbal göklerdedir. ' cümlesi ile beraber çok daha önemli hale geldiğinin dile getirmek mümkün. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında bu cümle içerisinde 'gelecek göklerdedir' şeklinde bir ifade yer alır.

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir sözü kime aittir?

Kemal Arı, Mustafa Kemal Atatürk'e atfedilen 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' sözünün şair Tevfik Fikret'e ait olduğunu söyledi. Atatürk'ünTevfik Fikret'in eserlerinden çok etkilendiğini ve noktasından virgülüne kadar okuduğunu söyleyen Arı,Fikret'e ait bir çok sözü halka hitaplarında söylediğini bildirdi.