Grupla danışma örnekleri

Grupla Psikolojik Danışma ne demektir?

Grupla psikolojik danışma, grup yaşantısı aracılığıyla üyelerin duygu, düşünce ve davranış tarzla- rında değişiklikler sağlanmaya çalışıldığı bir süreçtir. … Direnç kendini açmayı, davranışsal amaçlara ulaşmayı ve gruba katkı sağlamayı engelleyen bir faktördür.

Grupla Psikolojik Danışma hangi konularda yapılır?

Grupla psikolojik danışma hangi amaçlara hizmet eder? Gruplar belirli bir temada oluşturulacağı gibi (örneğin stresle başa çıkma, kaygı, çekingenlik, motivasyon vb.), genel olarak kişisel farkındalık kazanma ve çeşitli beceriler geliştirme amacıyla da oluşturulabilir.

Grupla psikolojik danışmanın amaçları nelerdir?

Psikolojik danışma grupları, üyeleri hem güçlü hem de zayıf yönleriyle içtenlikle kabul eden, lider ve üyeler arasında anlamlı bir ilişki oluşturan, üyelerin birbirine yardım etmesi için onları cesaretlendiren, iş birliğini teşvik eden, her üyeyi olabildiğince sürece katmak için destekleyen, problem çözme konusunda …

Grup rehberliği ile grupla psikolojik danışma arasındaki farklar nelerdir?

Grup rehberliği zihinsel, grupla psikolojik danışma ise duyuşsal bir süreçtir. Grup rehberliği o alanada yetişmiş bir uzman tarafından yürütülebilirken, grupla psikolojik danışma ancak bu alanda yetişmiş bir eleman tarafından yürütülebilir.

Grupla psikolojik Danışmada grup dinamiği nedir?

Grupla psikolojik danışmada önemli bir diğer kavram ise ' grup dinamiği' dir. Alanyazında sıkça karşılaşılan ve bu kitapta da sıklıkla kullanılanacak olan grup dinamiği kavramı genel olarak, gruplarda oluşan ve grubun yapısını etkileyen güçleri ifade eder (Gladding, 1995).

Grupla Psikolojik Danişma evreleri nelerdir?

Psikolojik danışma gruplarının başlangıç, geçiş, eylem ve sonlandırma olmak üzere dört evrede ele alındığı görülmektedir.

Grupla psikolojik danışmada terapötik güçler nelerdir?

Bu güçler; psikolojik danışman, grup tarafından kabul, grup içerisindeki güven, grubun çekiciliği, beklentiler, danışanın hazır oluşu, ait olma, danışanın taahhüdü, katılım, danışanın sorumluluğu kabulü, açıklık, geri-iletim, terapötik gerilim, grup üyeleri ve grubun evreleridir.