Et ve et ürünleri tebliği

Emülsifiye et ürünlerinde nem miktarının toplam et proteinine oranı nasıl olmalıdır?

Salam-sosis gibi emülsifiye et ürünlerinde, toplam et proteini kütlece en az yüzde 10, kolajen miktarının toplam et proteinlerine oranı kütlece en fazla yüzde 25, nem miktarının toplam protein miktarına oranı kütlece 5,5;in altında, yağ miktarının toplam et proteini miktarına oranı 3,2;nin altında ve et proteini hariç …

Et ürünü nedir?

İşlenmiş etler genelde domuz ya da dana etinden yapılır ama bazen kümes hayvanları, sakatat ve et yan ürünleri içerebilir. İşlenmiş et ürünlerinin bazıları; pastırma, jambon, sosis, sucuk, salam, salamura et, kurutulmuş et, konserve et ve et bazlı soslardır.

Mekanik kıyma serbest mi?

(6) Bu Tebliğ kapsamındaki ürünlerin üretiminde mekanik ayrılmış kırmızı etler kullanılamaz. Ancak ihracat amaçlı üretilmiş olan mekanik ayrılmış kırmızı etlerin ve ürünlerinin, yurt içinde onaylı işletmeler arası sevkiyatına ihracat yapılması kaydıyla izin verilir.

Kelle eti yasak mı?

Ama ilgili tebliğde bir açıklık getirildi. İki yıldır kelle eti kullanımı yasak. … İnsan sağlığı açısından et ve et ürünlerinin birinci planda, süt ve süt ürünlerinin ikinci planda olduğunu belirten Hüseyin Arap, gıda denetimlerinde yüksek hassasiyet gösterildiğini ifade etti.

Bağ doku oranı yüksek etler nasıl pişirilmelidir?

Genelde bağ dokusu fazla olan etlerin sulu ısıda, az olanların ise kuru ısıda pişirilmesi gereklidir. Kuru ısıda pişen ette, ısı yükseldikçe su kaybı artar ve kurur. Kuruluğu önlemek ve pişirmeyi tam olarak sağlamak için etler ortaya yakın ısıda etin iç kısmındaki ısı en az 75 °C ye ulaşana kadar iyice pişirilmelidir.

Emülsifiye et ürünleri nelerdir?

Evcil tırnaklı hayvan etlerinden veya kanatlı hayvan etlerinden emülsiyon işlemi uygulanarak elde edilen hamurun doğal veya yapay kılıflara (45-120 kalibre) doldurulup ısıl işlem uygulanmasıyla elde edilen et ürünlerine ise emülsifiye et ürünü adı verilmiştir.

Et ve et ürünleri hangi besin grubuna girer?

a) Et grubu: Et, tavuk, balık, hindi, yumurta ve kuru baklagillerden oluşur. Bu gruptaki besinler, esas olarak proteinden, ilave olarak demir, çinko ve bazı B grubu vitaminlerinden zengindir. Kuru baklagillerin lif (posa) içeriği yüksektir. b) Süt grubu: Süt, yoğurt, peynir, çökelek gibi besinler bu gruba girer.