Epididim kisti nedir

Epididim Kisti, testislerde ortaya çıkan içi sıvı dolu kistik oluşumlardır. Epididim Kisti testisin hemen üst tarafında ortaya çıkmaktadır ve çoğunlukla oluş sebebi meni kanalı kaynaklıdır. Epididim Kisti ölü sperm hücreleri ve sıvı içermektedir.

Epididim kisti kansere dönüşür mü?

Epididim kisti genellikle iyi huyludur ve herhangi bir ağrıya neden olmaz. Yaygın görülen bir durum olan epididim kisti genellikle ağrıya neden olmamaktadır. Spermatosel olarak da bilinen epididim kisti iyi huylu olması nedeniyle bu durumu yaşayan erkeklerin endişe ettiği şekilde kansere dönüşmemektedir.

Epididim kisti nasil gecer?

Epididim kistlerinin ağızdan ya da damar yolu ile çeşitli ilaçlar kullanarak tedavisi bulunmamaktadır. Sağlık açısından sorun oluşturan tüm kistler ameliyat ile çıkarılmaktadır. Cerrahi tedavi epididim kistlerinin tedavisinde kullanılan başarılı bir seçenektir.

Epididimit kendi kendine geçer mi?

Kimyasal epididimit kendiliğinden gerileyebilmektedir.

Sağ epididim kisti ne demek?

Sperm taşıyıcı kanalda oluşan kistlere epididim kisti denir. Kist sperm içermektedir. İyi huylu özellikte olan bu kistler testisin (yumurta) devamındaki epididim başında yerleşmiştir. Skrotumda (torba) ele gelen kitle, kozmetik görünüm bozukluğu ve ağrı gibi yakınmalara yol açabilir.

Testisteki kist nedir?

Epididim kisti, spermleri taşıyan ve depolayan testisin üst arka kısmında bulunan epididim denen tüp şeklindeki yapıların içi sıvı dolu kistik hastalığıdır. Epididimal kistler bazen spermatosel ile karıştırılabilir. Spermatoselde kist içinde sperm bulunurken, epididim kistlerinin içinde normal sıvı bulunur.

Testis kisti nasıl tedavi edilir?

Ultrason rehberliğinde gerçekleştirilen tedavide sıvıyı boşaltmak için ince bir iğne kullanılmaktadır. Genellikle çok daha küçük olan kistler için uygulanan bu yöntem oldukça etkilidir. Cerrahi tedavi: Epididim kisti ameliyatı ancak kistlerin çok büyük olması ve ağrının yaşanması durumunda tercih edilmektedir.

Epididim kisti tehlikeli mıdır?

Epididim kistlerinin nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Hayatı tehdit eden ve ciddi komplikasyonnları olan bir hastalık değildir. Ancak hastalar eğer skrotumlarında kitle hissederlerse testis kanseri ve fıtık gibi durumları ekarte etmek için mutlaka bir hekime başvurmalıdırlar.