Doğrama patlıcan turşusu

Çiğ patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcan kabukları soyulmadan küp küp doğranır yarisi kavanoza konulur ve nane sarımsaklar eklenir. Kalan patlıcanlar konulur en üstüne süs biberleri doğranır limontuzu kayatuzu şeker sirke konulup kalanına su ilavesi yapılıp güneş almayan yerde yenilecek güne kadar bekletilir.

Patlıcan turşusu nasıl yapılır Cahide?

Ağırlığı patlıcanların üzerinden alın. Diğer tarafta domates,biber,maydanoz (benim evde yoktu kullanmadım) ve sarmısakları küçük küçük doğrayın.Biraz tuz atın ve patlıcanların içine doldurun. Eğer içiniz artarsa dolmalık biber doldurun,onu da turşu yapın. kırmızı biberleri patlıcanların ağzına uygun kesip kapatın.

Acılı patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcanların kabuklarını soyup, bir kesme şeker olacak şekilde küp küp doğrayın. Doğranmış patlıcanları, tuzlu suya basıp acısını çıkartın….Malzemeler :

  1. Çekirdeksiz, körpe patlıcan.
  2. Acı süs biberi.
  3. Acı tatlı sivribiber.
  4. Kırmızı tarhana biberi ( Yağ biberi )
  5. Maydanoz.
  6. Sarımsak.
  7. Tuz.
  8. Sirke ( Tercihen üzüm veya elma sirkesi )

May 9, 2016

Patlıcan turşusunun suyu nasıl yapılır?

Turşunun suyu için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın. Bu suya her litresine 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip kaynatın ve soğumaya bırakın. Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyerek turşunun üzerini örtecek şekilde dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak 1 ay bekletin.

Kavanozda patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcanlar tamamen salamura suyuyla örtülmeli. Eğer su az gelirse, bir miktar daha sirkeli su hazırlayıp üstüne ilave edebilirsiniz. Kavanozun en üstüne de bir ağırlık koyup, kapağını kapatın. Kavanozu bu şekilde güneş görmeyen, serin bir yerde yaklaşık 15 gün kadar bekletin.

Haşlama patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Patlıcanları alacalı soyalım. 3 e bölüp parmak şeklinde 1 parmak kalınlığında doğrayalım üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayalım. Sarımsakları ezelim üzerine tuzunu ekşisini kuru nanesini suyunu koyup haşlanan patlıcanları koyup karıştıralım soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.

Erimeyen patlıcan turşusu nasıl yapılır?

Bunun için patlıcanları haşladıktan sonra soğuk suya atıp, patlıcanlar tamamen soğuyana dek suyunu 2-3 kere değiştirin. Bu şekilde daha diri olarak kalacak olan patlıcanlar turşu olma sürecinde kavanozun içinde erimeyeceklerdir.