Deniz börülcesi tarifi

Deniz Börülcesinin yanında ne gider?

Deniz börülcesinin yanına ana yemek olarak balık ve bol yeşillikli salata hazırlayabilirsiniz.

Deniz Börülcesinin sosu nasıl yapılır?

Bir kaba ezilmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı zeytinyağ, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve pul biber koyun. Tel çırpıcı ile iyice çırpın. Hazırladığınız sosu deniz börülcelerin üzerine döküp, deniz börülcesi salatasını servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Deniz börülcesi nasıl yeşil kalır?

Deniz börülcelerini 1-2 su yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın. Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın. Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk suyun altına tutun (bu sayede yeşil renklerini koruyacaklar).

Deniz börülcesi nereden toplanır?

Deniz börülcesi, deniz kıyısına yakın yerlerde yetişen bir bitkidir. Türkiye'de en çok Gökova'da yetişir, Tuz Gölü ve çevresi, Aksaray, Ereğli, Burdur ile Tarsus kıyılarında da rastlanır. Deniz kıyılarında suyun gel-git yaptığı yerlerde sular çekildikten sonra yetişen bu bitki, tuzlu, ekşi ama lezzetlidir.

Deniz börülcesi kışa nasıl saklanır?

Ağzı kapalı poşet ya da saklama kabında en çok 7 gün muhafaza edebilirsiniz. Derin Dondurucuda: Deniz börülcesini derin dondurucuda saklamak için kısa bir haşlama işleminden geçirmeniz gerekiyor. Haşlanan börülcenin suyunun tamamen süzüldüğünden emin olunca poşet ya da saklama kabına alarak uzun süre koruyabilirsiniz.

Deniz Börülcesine limon sıkılır mı?

Bir demet deniz börülcesini iyice yıkadıktan sonra buharda haşlanıp soğuk veya buzlu suya batırıp çıkarıldıktan sonra elle sıyırarak dallarından ayrılır. Üzerine limon suyu sıkılır.

Börülce sosu nasıl yapılır?

Börülceleri haşlayalım. Bu sırada sarımsak sosunu hazırlayalım sarımsakları soyalım blenderdan geçirelim. İçerisine limon tuzu ve 1 yemek kaşığı su ilave edip blenderda parçalamaya devam edelim. Rengi beyaz olmaya başlayınca zeytinyağı ekleyip tekrar blenderdan geçirip sosu hazırlayalım.