Dahiliye öksürüğe bakar mı

Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan öksürük problemi için öncelikle hastanelerin dahiliye ya da kulak burun boğaz polikiliniklerine başvuru yapılması gerekir.May 30, 2019

Dahiliye nedir hangi hastalıklara bakar?

Dahiliye, tıptaki tüm branş hastalıklarını kapsayan bir bölümdür. Üst ve alt solunum yolu, mide ve bağırsak, romatizma ve şeker hastalığı iç hastalıklar bünyesinde tedavi edilmektedir. Bu hastalıkların yanı sıra; hipertansiyon, tiroid ve böbrek hastalıklarına da dahiliye doktorları tarafından bakılmaktadır.

Gecmeyen öksürük icin hangi doktor?

Öksürük, boğaz hastalıkları nedeniyle ortaya çıkmasından ötürü hastanelerin kulak burun boğaz bölümü bakmaktadır. Vaziyete göre kulak burun boğaz doktoru, hastayı dahiliye ya da enfeksiyon hastalıkları polikliniğine yönlendirebilir.

Alerjik öksürük nasıl olur?

Alerji öksürükleri tipik olarak hava yollarının şişmesi veya tahrişinden kaynaklanır. Ayrıca burun akıntısı geliştirirseniz, sinüslerinizde asılı kalan mukus boğazınızın arkasına damladığında da öksürük yaşayabilirsiniz.

Boğaz ağrısı ve öksürük için hangi bölüme gidilir?

Boğaz ağrısı ile ilgili öncelikle hastalerin Kulak Burun Boğaz (KBB) polikliniklerine başvurulması gerekir.

Dahiliye çarpıntıya bakar mı?

Kalp, Damar, Aort, Damar sertliği, Hipertansiyon, Yüksek tansiyon, Hipotansiyon, Düşük tansiyon, Kalp krizi, Kalp yetmezliği, Taşikardi, Çarpıntı gibi rahatsızlıklar için dahiliye bölümüne görünebilirsiniz.

Dahiliye karın ağrısına bakar mı?

Bunlardan bazıları; ağız kuruluğu, ishal, karın ağrısı, göğüs ağrısı ve kabızlıktır. Ayrıca mide bulantısı, terleme, midede ekşime ve tansiyon sorunları da hasta şikayetleri içinde yer almaktadır. Dahiliye doktoru ya da dahiliye uzmanı bu hastalıkların tedavisinde görev almaktadır.

Geçmeyen öksürük neden olur?

Eğer sizde de geçmeyen öksürük sorunu varsa sebebi bu hastalıklar olabilir: Asit reflüsü Saman alerjisi gibi alerjiler. Üst solunum yolu enfeksiyonları