Altın otu yetiştiriciliği

Altın otu halk arasında güneş çiçeği olarak bilinmektedir. Sağlığa pek çok yararı olan altın otu özel bir teknik ile yetiştirilir. Özellikle ekim yüzeyine tohumlar ekilerek hafif bir şekilde bastırılır. Sonrasında bastırılan tohumlar ve spreyleme yöntemi ile sulanır.

Altın otu ne zaman yetişir?

Bitkinin ekimi için en ideal zamanlar ilkbahar ayının ilk zamanları mart ayının başı olarak düşünülür. Hasat zamanı ise sonbahardadır.

Altın çiçeği nerede yetişir?

Latince ismi 'Helichrysum Arenarium' olan Altın otu, altın sarısı renginden dolayı bu adı almıştır. Halk arasında değişik isimlerle de anılır: Altın çiçek, Ölmez Çiçek, Güneş Çiçeği, Arı Çiçeği… Anavatanı Avrupa'dır. Ülkemizde Doğu Anadolu'da yetişir.

Altın otu hangi bitki?

Altın otu halk arasında güneş çiçeği olarak da bilinir. Bilimsel adı Helichrysum Arenarium 'dur. Diğer bilinen isimleri; dalakotu, mayasılotu, helichrysum italicum, aspleniaceae'dir. Aktarlarda faydalı bir bitki olarak satılmasına rağmen, görüntüsü nedeniyle süs bitkisi olarak da yaygın kullanılır.

Ölmez otu çiçeği nerede yetişir?

Ölmez Otu Nerede Yetişir ve Bulunur? Halk arasında 'Ölmez Çiçek' olarak adlandırılan ölmez otu dünyanın her yanında kendiliğinden yetişebilmektedir. Ülkemizin genelinde olsa da en çok Doğu Anadolu bölgesinde olduğu söylenebilir.

Altın otu zararları nelerdir?

Altın otunun bilinen herhangi bir yan etkisi, zararı yoktur. Ancak altın otu yağını ciltte büyük bir alana uygulamadan öncesinde küçük bir alanda denenmesinde fayda vardır. Zira bazı hassas ciltlerde alerjiye sebep olabilir.

Altın otu zayıflatır mı?

Altın otu çayının ödem attırma özelliği var. Bu özelliği sayesinde az da olsa kilo kaybı yaşanabilir. Bazı uzmanlar altın otu çayının tok tutma özelliği olduğundan dolayı zayıflamaya yardımcı olduğunu düşünüyor. Pankreas ve safra salgısını artırır.

Altın çiçek otu ne işe yarar?

Mayasıl otu, altın çiçek, güneş çiçeği ve dalak otu gibi adlarla da anılan altın otu; idrar söktürücü, taş dökücü, kanser önleyici, alerji önleyici, ateş düşürücü özellikleri nedeniyle sağlık açısından pek çok faydası olan bir bitkidir.