7315 sayılı güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanunu

7315 sayılı kanun nedir?

7315 sayılı Kanun kişisel verilerin korunması hakkı bakımından oldukça önem arz etmektedir. … Buna göre ilgili kişinin bilgi edinme hakkı kapsamında kişiye, istihbarı faaliyetlere konu olmayan verileri hakkında bilgi edinme, erişme, düzeltme ve silme hakkı verilmiştir.

Güvenlik soruşturması aileyi kapsar mı?

Kısaca güvenlik soruşturmasında ailenin etkisi vardır. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ile ailenin araştırılması tamamen engellenmiştir. Artık aile bireylerine bakılamaz.

7315 sayılı güvenlik soruşturması ve arşiv Araştırması Kanunu hükümlerini aşağıdakilerden hangisi yürütür?

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve mahalli mülki idare amirlikleri tarafından yapılır. … Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmakla görevli birimler tarafından bu hususlara ilişkin gerekli tedbirler alınır.

Dava dosyası güvenlik soruşturmasını etkiler mi?

HUKUKİ GEREKÇE Danıştay; ceza yargılaması geçirip HAGB, ERTELEME gibi arşiv kaydına sahip bulunan kişilerin dahi güvenlik soruşturmalarının/arşiv araştırmalarının olumlu sonuçlanmasında bir engel görmemektedir.

Güvenlik soruşturmasında neler çıkar?

Güvenlik Soruşturmasında Nelere Bakılır 2022

  • Kişinin adli sicil kayıtları
  • Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından hâlen aranıp aranmadığı,
  • Kişi hakkında herhangi bir tahdit (sınırlama/kısıtlama) olup olmadığı,
  • Kişi hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı olup olmadığı,

Güvenlik Soruşturmasinda kimlere bakılır?

Güvenlik Soruşturmasında nerelere, kimlere bakılır? Güvenlik soruşturmasında kişinin annesine, babasına ve eşine bakılır. Ek olarak gerekli durumlarda eşinin annesi ve babası da soruşturmaya dahil edilebilir. Kardeşler, güvenlik soruşturmasının dışında tutulur.

Güvenlik soruşturmasında aileden kimler araştırılır?

Kanun 2020 yılının Temmuz ayında, TBMM'ye sunulan ilk halinde, Güvenlik soruşturmasına görevin gerektirdiği niteliklere etkisi yönüyle kişinin eşi ile birinci derece kan ve sıhri hısımları da dahil edilir. " hükmü yer almaktaydı.